Den bedste opskrift på is-chai Slået op i: Kaffe & kage – Emner: , , , , ,

Sådan laver du en is-chai

Har du prøvet at lave en is-chai – det smager skønt på en varm sommerdag! De mange krydderier i en chai-latte passer godt til høje temperaturer, og den kolde drik køler helt fantastisk! Her kan du læse om, hvordan du laver is-chai, og hvilken chai-te, du får den bedste smag med.

Du kan sagtens lave chai-te fra bunden af, men det er nemt og hurtigt at lave en velsmagende chai-latte med pulver. Og så er der så mange sjove smage at vælge imellem!

Hvilken chai skal du bruge til is-chai?

Du kender sikkert allerede den orange chai-te fra David Rio, og den giver en skøn og cremet chai-latte. Har du ikke prøvet den endnu, så får du her den helt klassiske chai-latte. Tiger Spice indeholder en lækker blanding af sort te og nelliker, kardemomme, ingefær, honning og kanel, der tilsammen giver den gode smag af chai-latte.

Har du lyst til at prøve noget nyt, der virkelig passer til sommerens varme, så har David Rio også lavet en Toucan Mango Chai. Når det varme vand rammer chai’en, så spreder der sig en duft af eksotiske frugter. Hvis du laver en is-chai med mango-chai, så smager den af tyggegummiet Jenka. Dig, der holder af den klassiske chai, vil måske synes, det er lidt i overkanten, men har du en sød tand, vil mango-chai helt sikkert være et hit!

Opskrift på is-chai

Find et stort glas eller en kop med plads til mindst 4 dl. En is-chai ser især flot ud i et stort glas, hvor du kan se alle lagene.

Ingredienser

  • 2 spsk chailatte-pulver
  • ½ dl kogende vand
  • Isterninger
  • 2 dl koldt mælkeskum
  • Evt. kanel til drys (mango og kanel – nej vel!)

Sådan gør du

  1. Kom chai-pulveret i et højt glas og tilsæt det kogende vand.
  2. Rør godt til alle klumper er væk.
  3. Kom isterninger i helt op til glassets kant.
  4. Tilsæt mælkeskum.
  5. Drys evt. med kanel.

Et par tips til at få den bedste is-chai

Vælger du at lave chai-latte på soyamælk eller anden plantemælk, så vær opmærksom på, at mange chai-latter indeholder mælkeprotein i det færdige pulver.

Hvis du gerne vil have en chai-latte med det cremede mælkeskum, du får på caféerne, skal du anskaffe dig en mælkeskummer. Det er dén, der giver det florlette mælkeskum i chai-latten!

Banner - Quiz og festlege - Lou Noire

Få flere gode ideer til fester og gæster her...