Gratis aktiviteter til børnenes sommerferie Slået op i: Ferie – Emner: , , , , , , ,

En sommerferie fyldt med gratis aktiviteter for børn!

10 sjove spil og lege til sommerferien - Lou Noire - Ideer til sommerferie

Få endnu mere inspiration til sommerferieaktiviteter i de 10 sjove spil og lege til sommerferien – 49,95 kr.

Børnenes sommerferie er en fantastisk tid til at skabe uforglemmelige minder. Men hvad skal vi lave? Mange af de helt store oplevelser, Tivoli, Legoland og charterferien sydpå, koster mange penge og er jo ikke noget, man kan lave hver dag. Med syv lange ugers sommerferie er der brug for at kunne hitte på nye aktiviteter til hver dag og især nogle oplevelser, som ikke koster kassen.

Her får du masser af gode ideer til gratis aktiviteter i sommerferien. Det er en god blanding af naturoplevelser, kreative udfoldelser, sport, biblioteksbesøg og skattejagter. Så kan sommeren fyldes med sjov uden at sprænge budgettet! Og ideerne er mange, så du hurtigt kan planlægge en sjov sommerferie med masser af gratis aktiviteter for hele familien.

Se også: 10 sjove spil & lege til sommerferien

Brug naturen – den er helt gratis!

Naturen er lige derude og helt gratis at udforske. Tag børnene med på spændende udflugter i skoven, besøg lokale legepladser, eller nyd en dag ved stranden. At pakke en madkurv og tage på picnic kan være et simpelt, men mindeværdigt eventyr. Det er også en god idé at have små opgaver med, som at finde en geocache, for at gøre turen endnu mere spændende.

Kreative projekter

Lad fantasien få frit løb med kreative aktiviteter. Lav krea-café derhjemme, hvor børnene og deres venner kan male, tegne eller dimse med perler. Lav skulpturer af genbrugsmaterialer og små kunstværker af trylledej. En sjov aktivitet kunne være at lave teaterforestillinger eller skuespil med børnene i hovedrollerne.

Den aktive sommerferie

Ingenting slår sommerens solskin og muligheden for at lege udenfor. Planlæg et mini-OL, hvor hele familien dyster i sjove konkurrencer. Eller tag bolden med i parken, planlæg en cykeltur eller en vandretur i bakkerne. Er børnene i forskellige aldre, kan gemme, rundbold og en tur ud til en anden legeplads end den sædvanlige også være sjove aktiviteter. Endelig kan noget så simpelt som stangtennis, hulahopringe og sjippetove få masser af sjov og motion ind i sommerdagene.

Biblioteksbesøg og Læseeventyr

Bibliotekerne er skatkamre af fantastiske historier og viden – og så er det gratis! Tag børnene med på biblioteket og lad dem selv udforske bogkasser og reoler. Mange biblioteker arrangerer også kreative workshops, oplæsninger og teaterforestillinger. Intet af det koster noget, men ofte vil du skulle hente en billet i forvejen til nogle af de mere populære aktiviteter.

Hyggelige Film- og Spilaftener

Arrangér hyggelige film- eller spilaftener derhjemme. Lav en liste over børnevenlige film eller spil og lad bestemmeretten gå på tur. Pop popcorn, lav en sjov snackbuffet, tegn billetter og invitér bamserne med i biografen. Dette kan være en billig og hyggelig måde at tilbringe tid sammen som familie.

Lou Noire - 8 sjove spil til ferien - Familiespil

8 sjove spil til ferien – 39,95 kr.

Hold Ferie i Jeres Egen By

At holde ferie i sin egen by kan være en sjov øjenåbner for alle de skatte, som vi bare går forbi hver eneste dag. Hvor mange af byens museer har du f.eks. besøgt? Og er der ikke en mark med pluk-selv-jordbær, hvor I kan få en hel dag til at gå, så er der måske andre sjove eventyr lige rundt om hjørnet.

Gå på opdagelse i ukendte kvarterer, legepladser eller parker, som I aldrig har besøgt. Spis en is i den anden ende af byen. Lav en skattejagt i gaderne som en sjov og lærerig måde at opdage nye steder. Det festlige “Tingfinder-spil” kræver kun en printer og en blyant, og her kan hele familien være med!

Se også: 8 sjove spil til ferien

Flere sjove sommerferie-aktiviteter

Hos Lou Noire finder du også masser af sjove sommerspil for både små og store børn – og deres forældre! Mange af dem kan spilles alene på børnebagsædet på den lange køretur på sommerferie – men langt de fleste spil er nogle, som hele familen kan hygge sig med en sommeraften derhjemme. Og husk endelig præmier, hvis både børn og voksne skal dyste mod hinanden.

Se alle de sjove sommerferie spil – klik her!

Se flere sjove sommerideer her...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!