Hvad giver man i barselsgave? Slået op i: Baby – Emner: , , , , , , , , ,

Gode gaveideer til den nyfødte

Mangler du gode ideer til en barselsgave? Der er tradition for at give en gave til forældrene, når deres lille barn er kommet til verden. Nogle giver gaven allerede til et babyshower, imens andre aflægger de nybagte forældre et besøg på barselsgangen, eller når familien er kommet godt på plads derhjemme.

Men hvilken gave skal du give? Skal gaven være til baby eller de nybagte forældre? Hvor meget giver man for? Og hvad køber du, hvis du intet ved om babyer? Her får du alle de gode tips til en fantastisk barselsgave!

Hvilken gave skal du give til en nybagt mor og far?

Det vigtigste ved en barselsgave er, at baby får noget, der kan bruge – og helst ikke for mange af den samme ting. Forældrene har ikke lyst til at stå med tre puslepuder og en milliard bamser, som de så selv skal rundt i byen og bytte. Prøv at spørge ind til, hvad forældrene ville blive glade for at få til baby.

Er der en stor ting, som den lille familie mangler til babyen, kan I også slå jer sammen med andre og give et gavekort. En barnevogn koster mange tusind kroner, og her er det rart med et tilskud til den store udskrivning.

Tillykke med den lille dreng - Lou Noire - Barselsgave

Kuponhæftet til de nybagte forældre indeholder 25 færdige kuponer, blanke kuponer samt 1 forside. Klik på billedet – 34,95 kr.

Hvor meget giver man for i barselsgave?

Som med alle andre gaver skal du give lige præcis dét, du har lyst til! Alt efter hvor godt du kender forældrene, er det normalt at give for 200-300 kroner. For det beløb kan du få mange søde ting, for eksempel tøj, en bamse eller en kurv med alt til puslebordet. De nye bedsteforældre giver tit for meget mere eller tilbyder at købe barnevogn, seng eller autostol.

Men det er bestemt ikke prisen, der afgør, om den nye familie sætter pris på gaven! Et af de små kuponhæfter fra Lou Noire, som du finder nederst, koster ikke det store. Til gengæld kan de bringe glæde i det lille hjem, i lang tid efter baby har meldt sin ankomst. Og det er netop det formål, gaven skal opfylde!

En sød barselsgave

Her får du en række af gode gaveideer til baby – og der er noget for enhver pengepung!

En kurv til puslebordet

Især til førstegangsforældre vil det vække lykke med en lille kurv med alle de ting, der bliver brug for på puslebordet. Når man allerede har et eller flere børn, ved man også, hvor meget af dagen, man rent faktisk tilbringer med at skifte ble og pusle, og her skal udstyret bare være i orden. Og man skal bestemt ikke underkende værdien af den helt rigtige creme, der får den røde numse til at forsvinde.

I kurven kan du lægge bleer (størrelse nyfødt), vaskeservietter, halecreme, vådservietter, bleposer, babyvatpinde, en blød børste og måske en lille rangle til at aflede opmærksomheden med. Og pak gerne det hele ned i et vaskefad i stedet for en kurv af flet, der ikke kan vaskes, når der er kommet gylp – eller andet – på.

Tøj til baby

Babytøj er noget af det allermest nutti! Desværre er der også en del af det, der ikke er særlig praktisk. Især hvis du skal købe tøj til en nyfødt, skal du overveje, at baby ligger ned og sover 16-20 timer i døgnet i den første tid.

Så ingen flæser, der ligger og klumper under den lille mave, ingen snore (der går alligevel lang tid inden baby kan binde en sløjfe!), og ingen store knapper og hårde sko.

Vælg i stedet for en sparkedragt, en body eller en helt enkel bluse uden tryk. Gerne i øko-bomuld eller uld, og generelt noget i det blødeste stof. Eller giv et par små sutsko eller tøfler, som kan varme de små babyfødder. I kuponhæftet til baby og forældre, Tillykke med den nye baby, kan du også give forældre et gavekort på babytøj, som de kan bruge, når barnet er vokset ud af alt det tøj, der blev givet i barselsgave.

En gave til de nybagte forældre

Udover gaven til baby kan du også vælge at medbringe en gave til forældrene. Det kan være en bog om børn og børneopdragelse, et buket blomster eller mad til fryseren. I den første tid bliver meget af tiden brugt på at lære den lille ny at kende, og her det rart at have otte poser kødsovs i fryseren.

En sød barselsgave til den nybagte familie

Når man lige er blevet forældre til en lille, ny baby, kan det i det hele taget være dejligt med en hjælpende hånd. For de nybagte forældre kan det også være overvældende at få alle gaverne på én gang, og her er det godt at have noget til gode. I det søde kuponhæfte kan du give små gavekort til for eksempel “En lur med pasning”, “En pakke bleer” eller “1 x Babysitning”.

Er der noget særligt, du gerne vil glæde baby og forældre med, finder du også blanke kuponer i pakken, som du selv kan udfylde og sætte i kuponhæftet. Kuponhæfterne til de nybagte forældre indeholder 25 kuponer, men du bestemmer helt selv, hvor mange du vil give.

Kuponhæftet til baby og forældre er designet i PDF og er lige til at printe ud. Download og tænd printeren – så har du en sød og betænksom gave til de nye forældre. Kuponhæfterne findes i tre forskellige farver og koster 34,95 kr. Find dem her: Tillykke med den lille pige, Tillykke med den lille dreng og Tillykke med den lille ny.

Banner - Babyshower - Lou Noire

Se flere gode gaveideer her...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!