Varm kakao med lakrids: Lakridskakao Slået op i: Kaffe & kage – Emner: , , , , ,

Lakridskakao – perfekt til de kolde dage!

Lakridskakao er til dig, der ikke kan få nok af lakrids! Nogen synes måske, at det der med at putte lakrids i alting har taget overhånd – men det er fordi, de ikke har prøvet en lakridskakao. Sød og med en eftersmag af rålakrids er det en skøn kop kakao på en dag, hvor det rigtig er koldt udenfor.

Undlad at bruge det billigste lakridspulver, men vælg rålakridspulver af en god kvalitet. Det giver den bedste smag til din lakridskakao.

Se alle de andre opskrifter på varmende vinterdrikke – klik her!

Ingredienser

  • 2 spsk kakao-pulver
  • 1½ dl kogende vand
  • 1 tsk rålakridspulver
  • 2 dl varmt mælkeskum
  • Flødeskum
  • Rålakridspulver til topping

Sådan gør du

  1. Kom kakao-pulveret i et højt glas og tilsæt kogende vand.
  2. Rør godt til alle klumper er væk.
  3. Tilsæt lakridspulver og rør igen.
  4. Tilsæt det varme mælkeskum.
  5. Pynt med flødeskum og rålakridspulver

Et par tips til at få den bedste varme kakao

Du kan sagtens lave varm kakao på ren mælk, men det bliver hurtigt vammelt. Brug i stedet for halvt vand og halvt mælk. Vælger du at lave kakao på den cremede mandelmælk eller anden plantemælk, så vær opmærksom på, at meget kakaopulver indeholder mælkeprotein eller spor af mælk.

Hvis du gerne vil have en fyldig og syndig varm kakao, som den du får på caféerne, skal du anskaffe dig en mælkeskummer. Det er dén, der giver det cremede mælkeskum i den varme kakao. Vær opmærksom på, at det ikke er nok med en håndskummer, der bare pisker mælken, den skal også kunne varme den samtidig.

Banner - Quiz og festlege - Lou Noire

Få flere gode ideer til fester og gæster her...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!