Varm kakao med smag af hasselnød: Hazy Hazelnut Slået op i: Kaffe & kage – Emner: , , ,

Varm kakao med nøddesmag – perfekt til en diset vinterdag!

Hazy betyder diset, og den varme kakao med smag af hasselnød er da også perfekt til en tåget vinterdag, hvor selv fuglene er stille. Til en Hazy Hazelnut bruger du en nøddesirup, der giver den god smag af hasselnød. Hvor meget sirup, du vil komme i, afhænger af din søde tand, og hvor godt du kan lide smagen af hasselnød:

  • 2 cl: Giver din varme kakao et svagt strejf af hasselnød
  • 3 cl: Giver den helt perfekte smag af nødder og kakao
  • 4 cl: Til dig, der ikke kan få de sødt nok, og som elsker smagen af nødder!

Se alle de andre opskrifter på varmende vinterdrikke – klik her!

Ingredienser

  • 2 spsk kakao-pulver
  • 1½ dl kogende vand
  • 2-4 cl hasselnøddesirup
  • 2 dl varmt mælkeskum
  • Flødeskum
  • Kakao-drys
  • Evt. hakkede, ristede hasselnødder til topping

Sådan laver du en Hazy Hazelnut

  1. Kom kakao-pulveret i et højt glas og tilsæt kogende vand.
  2. Rør godt til alle klumper er væk.
  3. Tilsæt hasselnøddesirup og rør igen.
  4. Tilsæt det varme mælkeskum.
  5. Pynt med flødeskum og kakaodrys. Skal det være ekstra fint, så hak et par hasselnøddekerne og rist dem over svag varme. Pynt som topping på din varme nødde-kakao!

Et par tips til at få den bedste varme kakao

Du kan sagtens lave varm kakao på ren mælk, men det bliver hurtigt vammelt. Brug i stedet for halvt vand og halvt mælk. Vælger du at lave kakao på den cremede mandelmælk eller anden plantemælk, så vær opmærksom på, at meget kakaopulver indeholder mælkeprotein eller spor af mælk.

Hvis du gerne vil have en fyldig og syndig varm kakao, som den du får på caféerne, skal du anskaffe dig en mælkeskummer. Det er dén, der giver det cremede mælkeskum i den varme kakao. Vær opmærksom på, at det ikke er nok med en håndskummer, der bare pisker mælken, den skal også kunne varme den samtidig.

Banner - Quiz og festlege - Lou Noire

Få flere gode ideer til fester og gæster her...