Kager: Fristende, fluffy dadel-scones med kokos 30. januar 2019 – Kategori: Fest – Tags: , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Mangler du en lækker, lille kage, du kan servere, når veninderne kommer til kaffe? Disse syndige dadel-scones smager himmelsk og vil helt sikkert vække glæde! På Cook Islands fås de lune hos bageren, bagt med dadler fra palmerne lige udenfor og friskrevet kokosnød. Du kan dog sagtens bruge kokosmel i stedet. Der er brugt masser af smør i opskriften, men derfor kan du alligevel godt forkæle dig selv med lidt ekstra koldt smør på den friskbagte scone. Det har du helt sikkert fortjent!

Opskriften giver 10 stk. dadel-scones.

Hvordan laver du dadel-scones med kokos?

Det tager ingen tid lige at røre ingredienserne til dadel-scones sammen.  Dadlerne bliver bedst, hvis de hakkes i både små og store stykker.

  • 325 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ¼ tsk salt
  • 125 g koldt smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g hakkede dadler
  • 15 g kokosmel
  • Lidt mælk til pensling

Sådan gør du

1. Varm ovnen op til 200 grader. I en stor skål blander du mel, farin, bagepulver, natron og salt. Riv smørret på et rivejern ned i skålen – eller brug en foodprocessor. Rør kærnemælk i lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Saml dejen hurtigt, så smørret ikke smelter. Dejen må gerne være lidt klistret, og du må ikke tilsætte mere mel. Kom dadler og kokosmel i.

2. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejen på med god afstand. Pensl med mælk.

3. Bages i 15-20 minutter, indtil de er gyldenbrune. Sættes på en rist for at køle af.

Et lille tip

Disse scones er kun sødet med en lille smule farin og så frugtsukkeret fra dadlerne. Hvis du ikke synes, de er søde – og syndige – nok, tilsætter du bare mere brun farin.

« En mislykket polterabend – sådan undgår du det
Takt & Tone på daten »