Den bedste opskrift på Café Bombón Slået op i: Drinks – Emner: , , , , ,

Café Bombón – espresso med kondenseret mælk

Lou Noire - 8 sjove spil til fest - Taskeleg

8 sjove spil til fest – klik her!

Måske har du allerede prøvet en Café Bombón i Spanien? Den søde og stærke kaffe er en dejlig opkvikker om morgenen eller sent på aftenen, hvor du slet ikke er klar til at gå i seng endnu. Her får du opskriften på en af Spaniens populære kaffedrikke, som også folk, der normalt ikke drikker kaffe, vil synes om.

Café Bombón er med sin søde og samtidig bitre smag en skøn kaffe, der altid passer godt som en lille pick me up.

Se også: 8 sjove spil til fest

Hvor stammer Café Bombón fra?

Café Bombón blev introduceret i på den spanske østkyst i Valencia og bredte sig snart til resten af landet. Her laver man den normalt ‘half-and-half’ med lige dele espresso og kondenseret mælk. En Café Bombón serveres her uomrørt, så café-gæsterne kan se de flotte lag i det lille glas.

En variant af kaffen fås også i Asien, hvor den blandt andet går under navnene Kopi Susu Panas i Malaysia og Gafae Ron eller Cafe Ron i Thailand. Her laves den ofte på almindelig stærk kaffe i stedet for espresso.

Læs også: 5 slags iskaffe med Cold Brew

Sådan laver du en Café Bombón

Den kondenserede mælk, du køber i Danmark, er ofte meget, meget sød. At lave kaffen med halvt espresso / halvt kondenseret mælk vil give dig en kaffe, som er hvinende sød.

Her får du en opskrift på Café Bomboón, der er lige, som den skal være:

Til en Café Bombón skal du bruge:

  • 1 espresso
  • 1 tsk kondenseret mælk

Sådan gør du:

Tag et lille glas, gerne med plads til 4-5 cl. Kom først den kondenserede mælk i og hæld derpå forsigtigt en espresso over. Serveres som den er med de flotte lag – men husk at røre rundt i kaffen, inden du drikker den.

Sjove spil og lege til fest - Banner - Lou Noire

Se flere opskrifter på drinks og cocktails her...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!