Den bedste opskrift på Café Bombón Slået op i: Drinks – Emner: Drinks, Espresso, Fest, Kaffe, Kaffedrinks, Kaffespecialiteter
Café Bombón – espresso med kondenseret mælk
Måske har du allerede prøvet en Café Bombón i Spanien? Den søde og stærke kaffe er en dejlig opkvikker om morgenen eller sent på aftenen, hvor du slet ikke er klar til at gå i seng endnu. Her får du opskriften på en af Spaniens populære kaffedrikke, som også folk, der normalt ikke drikker kaffe, vil synes om.
Café Bombón er med sin søde og samtidig bitre smag en skøn kaffe, der altid passer godt som en lille pick me up.
Se også: 8 sjove spil til fest
Hvor stammer Café Bombón fra?
Café Bombón blev introduceret i på den spanske østkyst i Valencia og bredte sig snart til resten af landet. Her laver man den normalt ‘half-and-half’ med lige dele espresso og kondenseret mælk. En Café Bombón serveres her uomrørt, så café-gæsterne kan se de flotte lag i det lille glas.
En variant af kaffen fås også i Asien, hvor den blandt andet går under navnene Kopi Susu Panas i Malaysia og Gafae Ron eller Cafe Ron i Thailand. Her laves den ofte på almindelig stærk kaffe i stedet for espresso.
Læs også: 5 slags iskaffe med Cold Brew
Sådan laver du en Café Bombón
Den kondenserede mælk, du køber i Danmark, er ofte meget, meget sød. At lave kaffen med halvt espresso / halvt kondenseret mælk vil give dig en kaffe, som er hvinende sød.
Her får du en opskrift på Café Bomboón, der er lige, som den skal være:
Til en Café Bombón skal du bruge:
- 1 espresso
- 1 tsk kondenseret mælk
Sådan gør du:
Tag et lille glas, gerne med plads til 4-5 cl. Kom først den kondenserede mælk i og hæld derpå forsigtigt en espresso over. Serveres som den er med de flotte lag – men husk at røre rundt i kaffen, inden du drikker den.
Se flere opskrifter på drinks og cocktails her...