Planlægning af en polterabend – sådan gør I Slået op i: Polterabend – Emner: , ,

Den frække polterabendpakke - Lou Noire - Indhold

Den frække polterabendpakke – klik på billedet for at læse mere!

Planlægning af en polterabend – do’s & dont’s

Når I har fundet ud af, hvem der skal arrangere en polterabend for bruden, så kan den store planlægning begynde! Der er flere ting, der er vigtige at få på plads som det første, inden I lægger et helt færdigt program for dagen:

  • Find den perfekte dato, hvor det passer bruden bedst
  • Sørg for, at bruden har dagen fri i kalenderen
  • Få adresser på alle gæster, der skal inviteres til polterabend
  • Få lagt et cirka-budget, så gæsterne ved, hvad de siger ja til
  • Send en fin og festlig invitation ud

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Sådan vælger I den rigtige dato til polterabenden

I gamle dage blev polterabenden afholdt dagen før brylluppet! Sådan er det heldigvis ikke i dag. Bruden skal have ro i den sidste tid op til bryllupsfesten, så hun kan nå at få de sidste løse ender på plads. I weekenden op til brylluppet er der måske også allerede booket manicure, frisør og brudekjoleprøvning.

Omvendt skal polterabenden også ligge tæt på brylluppet, gerne nogle uger før. Vælg en dato hvor I med sikkerhed ved, at bruden ikke har andre planer. Her kan i alliere jer med gommen og kolleger fra arbejdet, der kan snige sig til at kigge i hendes kalender og finde en ledig dato. En af jer, eller hendes chef, kan også lave en falsk aftale med hende, så I ved, at hun er booket den dag. Overraskelsen er en del af en polterabend, læs mere her: Polterabend – sådan overrasker I bruden.

Vælg gerne en dato, hvor I alle er ledige og har fri dagen efter. Dels er polterabenden ofte en fest, der fortsætter til den lyse morgen. Selv hvis I ikke drikker, kan det hurtigt blive en lang dag, hvor man har brug for at hvile ud dagen efter. Brug gerne www.doodle.com til planlægningen, hvor I kan krydse de datoer af, der passer bedst. Hvis I ikke kan finde en dato, hvor alle kan deltage, så hold hellere en mindre polterabend end slet ingen. En polterabend holdes normalt ikke efter brylluppet, undtagen hvis brudeparret er blevet gift i al hemmelighed.

Få adresser på alle gæster til polterabenden

Når I skal sammensætte gæstelisten til en polterabend kan det være en udfordring at få fat i alle navne og kontaktoplysninger på dem, der skal inviteres. Det er ikke sikkert, at I alle kender hinanden i forvejen, og her kan det være godt at få hjælp af gommen, søstre, mor etc., når email-adresse og telefonnumre skal fremskaffes.

Det bliver også mere og mere udbredt, at bruden laver en liste til arrangøren af polterabenden med navne og adresser på de mennesker, hun ønsker at se. Selv om det kan virke lidt kedeligt, så er det en stor hjælp, hvis bruden har mange gamle og nye veninder, der måske bor i hver sin ende af landet. Det er heller ikke altid, at alle ved, hvad træningsmakkeren hedder, hvem af kollegerne og de gamle studiekammerater der kunne være relevante at få med, og hvor barndomsveninderne bor. Bruden kan i øvrigt sagtens blive præsenteret for mange andre overraskelser end lige deltagerne.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Lav en invitation til en polterabend

Planlægningsgruppen kontakter alle deltagerne i god tid, dels for at fastlægge en dato, hvor de fleste kan deltage og dels for at melde et foreløbigt program og en cirka-pris ud. Cirka-prisen kan I finde ved at lave et budget for polterabend. Her kan I skrive, at prisen endnu ikke ligger fast, før I kender deltagerantallet. Deltagerne bedes her melde tilbage, om de har lyst og tid i kalenderen til at deltage. Sørg for, at der kun er én af jer, der tager imod tilmeldingerne.

Når deltagerliste, dato og budget er på plads, kan I så sende den rigtige invitation ud. Den skal indeholde dato og mødested for polterabenden, den endelige pris, sidste svarfrist samt kontonummer til indbetaling eller telefonnummer til MobilePay. Send også programmet med og husk at skrive, hvis der er noget, der ikke er med i prisen, for eksempel drikkevarer på byturen, samt hvad der skal medbringes (udklædning, håndklæde, snacks etc.)

12 sjove spil og lege til polterabend - Lou Noire - cover

12 sjove spil og lege til polterabend – 89,95 kr.

Sådan laver I et program til en polterabend

Når alle gæsterne har meldt sig til, kan I finpudse programmet og fordele opgaverne imellem jer. Måske skal der bookes og betales til nogle af aktiviteterne allerede nu. Andre sørger for at printe busplaner og tjekke op på aftaler. Lav et detaljeret program med tidspunkter, adresser og telefonnumre på deltagerne og på de steder, I skal besøge. Husk at indregne transporttid.

Se også: 12 sjove spil & lege til polterabend

Når programmet er på plads, er det tid til at uddelegere de enkelte opgaver. Det er ikke arrangørgruppen, der skal lave alt, bare fordi de har stået for planlægningen. De fleste vil også rigtig gerne medbringe en leg eller en ret. I det færdige program noterer I derfor også, hvis der er gæster, der skal medbringe mad og drikkevarer, og hvem der er ansvarlig for at holde styr på aktiviteterne. Ved aktiviteterne kan I skrive adresse og telefonnumre i tilfælde af, at der er deltagere, der støder til senere.

Når programmet er på plads, sendes det ud til alle gæsterne sammen med invitationen og den endelige pris.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Læg også en Plan B

Har I planlagt, at noget af dagen skal tilbringes udendørs, kan det være en god ide at have en nødplan, hvis vejret bliver dårligt. Der kan også ske det uheldige, at der kommer ændringer i polterabend-programmet i sidste øjeblik, hvis rundviseren på bryggeriet har glemt jer, eller salsa-instruktøren er blevet syg.

Hav gerne en ekstra aktivitet i baghånden, for eksempel boldtræ og bold til en gang rundbold eller åbningstiderne på brudens yndlingscafé. Er der en af gæsterne, der bor på ruten, så kan dette sted også være gjort klar til hurtig indrykning, hvis I trænger til en pause eller bare har lyst til at feste hjemme i stedet for at gå i byen.

Polterabend - Banner - Lou Noire

Læs alle artikler om polterabend...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!