Tag på en hyggelig picnic brunch! Slået op i: Fest – Emner: , , , , ,

Hvorfor ikke holde brunch – som en picnic?

En brunch behøver ikke at være noget, hvor man sidder ned og spiser, indtil man er ved at revne. Hvorfor ikke pakke en picnickurv og tage på brunchtur? På den måde kan du kombinere den hyggelige brunch med en gang motion. Så føles det ikke helt så syndigt at køre endeløse mængder af bacon og små kager ind!

Her får du inspiration til en sjov og hyggelig picnic brunch – for familie, venner eller bare for din søde kæreste. Så pak en madkurv og spis en skøn brunch, imens I ser solen stå op!

Hvad skal du pakke til en picnic brunch?

Skal du på picnic brunch, skal der selvfølgelig pakkes alt, hvad der hører til en god brunch. Men hvad er det – og hvad er mest praktisk at pakke til en tur i det grønne? Først og fremmest skal du overveje, om det skal være en tur med eller uden bål. Er det med åben ild, også over en primus, kan du diske op med nystegt bacon, æg og pandekager.

Er du ikke sådan en, der hurtigt lige kan smække et bål sammen og tænde med en flintesten, så er der heldigvis mange andre lækre sager, du kan pakke til en picnic. Uanset hvad, så er der ingen grund til at pakke mere, end I kan bære – og spise! Se hvor meget, du skal beregne pr. person til brunch her: Brunch – hvad skal du servere?

Ideer til picnic brunch

Indholdet i en picnickurv kan varieres i det uendelige, men også til en brunch må det gerne være noget, der er nemt at spise i det fri, for eksempel:

 • Boller lagt sammen med ost eller pålæg
 • Pizzasnegle og pølsehorn
 • Små sandwich – gerne med smørbart fyld, der ikke falder ud
 • Små madmuffins af gærdej med æg og bacon
 • En salat, anrettet i portionsbægre
 • Mini-tærter med laks og spinat
 • Frugt i mindre stykker
 • Yoghurt med granola, portionspakket i små glas
 • Små kanelsnegle

Hvis du også har et bål…

Især til en efterårs- eller vinterpicnic er det rart at kunne varme sig ved et bål. Du kan også medbringe et primusapparat, der giver dig mulighed for at lave en masse små, lune retter, for eksempel:

 • Bacon, pølser og baked beans
 • Pandekagedej og æggemasse til scrambled eggs – kan medbringes i en flaske. Husk at vikle en våd avis omkring flasken – det holder på kulden!
 • Små tomater, peberfrugt og champignon på spyd
 • Stykker af uskrællede bananer, der ristes og forkæles med Nutella
 • Lunede æbleskiver, serveret med sukker og syltetøj

Ideer til drikkevarer til en picnic

Det er oplagt at tage øl, sodavand eller vin med på en picnic. Husk også glas, der passer til – men som ikke kan gå i stykker. Har I ikke et bål at lave kaffe over, så medbring en termokande med varm kaffe eller te. Til en brunch på en råkold morgen vil du også blive populær, hvis du husker en lille én, der giver varmen!

Husk også…

Pak gerne maden i små beholdere eller portionsanret det i glas eller bægre. Husk også små, lette skåle eller tallerkener til at anrette maden på. Og så selvfølgelig tallerkner, bestik og servietter til alle gæster.

Tag gerne noget med til at sidde på, for eksempel et tæppe, hvor maden også kan bredes ud. Har du et tæppe med en vandtæt bagside eller med folie på den ene side, så pak det endelig! Er der plads i bilen eller på cyklen, så pak også en (oppustelig) pude eller to, så I kan slå mave efter maden.

Efter en lur, kan det være, at der er stemning for et lille spil. Pak et af de sjove sæt med samtalekort og stil hinanden spørgsmål på skift. Trænger I til at røre jer lidt, så fylder en frisbee kun lidt i tasken. Og det gør ikke noget, at du er dårlig til at gribe – det er sjovt alligevel!

Samtalekort til en hyggelig picnic brunch

Gør jeres picnic til et ekstra dejligt minde med de sjove samtalekort! Kan du huske venindebogen fra barndommen, hvor du skulle svare på en masse spørgsmål om dig selv? Nu er bogen blevet til et hyggeligt spil, hvor I kan lære hinanden endnu bedre at kende. Find de sjove samtalekort her: Samtalekort fra Lou Noire

Banner - Quiz og festlege - Lou Noire

Få flere ideer her...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!