Uhyggelig mad til Halloween – 31 nemme og sjove ideer Slået op i: Halloween – Emner: , , , , , , ,

Nem mad til Halloweenfest

Mangler du ideer til sjov, uhyggelig og ulækker mad til Halloween? Her får du masser af inspiration til festlige retter, som både børn og voksne kan lide. De 31 opskrifter og ideer kan bruges til “slik & ballade”-børnene på selve Halloween den 31. oktober, til uddeling i klassen eller som underholdning til en børnefødselsdag med Halloween som tema. Retterne passer også godt sammen, at du nemt kan lave en buffet til Halloweenfest.

Se også alle de sjove spil og lege til Halloween – klik her!

Nem mad til Halloween – det’ for børn

Lou Noire - kort til buffet - ulækker og uhyggelig mad til Halloween

Kort til ulækker Halloween-mad – klik på billedet for at læse mere!

Opskrifterne her er så hurtige og lette, at alle kan være med. Så tag børnene med i køkkenet og lav den festlig Halloween-mad sammen. Ideerne er primært lagt an på, at du kan bruge de opskrifter, du kender i forvejen – og så tilsætte lidt ekstra Halloween. Der er ikke noget af det, der er svært, og langt de fleste af opskrifterne kan laves på under en halv time.

Ulækker Halloween-mad

Alle retterne skal selvfølgelige have ulækre og uhyggelige navne, som passer til Halloween, og det er der også sørget for her! Med de sjove buffetkort fra festpakken Byg din egen Halloweenfest – for børn kan du nemt lave en buffet, hvor alle retterne har ulækre og uhyggelige navne.

I festpakken får du buffetkort i fire forskellige farver – lige til at printe ud! Så skriver du bare navnene på retterne og sætter dem foran den rigtige Halloween-mad.

31 nemme ideer Halloween-mad

1. Pølsemumier

Skær en pakke (optøet) butterdej i lange strimler. Del en pakke pølser i halve. Butterdejsstrimlerne vikles om pølserne. Sørg for, at der er en sprække til øjnene. Pølsemumierne pensles med æg. Bages efter anvisningen på butterdejen. Lav evt. øjne med dupper af mayonaise og sorte oliven.

2. Flagermusevinger

Marinér en gang kyllingevinger i en marinade med ekstra meget soya, så vingerne bliver mørke. Det kan f.eks. være 1/2 dl. soyasauce, 2 fed hvidløg, 1 spsk. olie og 2 spsk. honning. Pas på med at tilsætte for meget salt, da soya i sig selv er ret salt. Fordel kyllingevingerne på en bageplade, og bag dem i 20 minutter ved 200 grader varmluft, til de er sprøde og gennemstegte. Vend dem gerne et par gange undervejs.

3. Spindelvæv

Del fire saltstænger på midten, så du nu har 8 stykker. Læg dem på et stykke bagepapir i en cirkel, med den ene spids ind mod midten. Smelt én skål med hvid chokolade og én med mørk. Kom den hvide chokolade i en sprøjtepose og lav et spindelvævsmønster rundt på saltstængerne, så de nu hænger sammen. Den mørke chokolade bruger du til at tegne en edderkop inde i midten af spindelvævet. Sæt dem på køl, inden de pilles af bagepapiret.

4. Maddikesuppe

Cup-nudler er både billige og sjove at spise. Tilbered dem og hæld dem op i en skål. Pynt gerne med lidt frugtfarve, plastic-øjenæbler eller halve pølser, hvor spidsen er skåret af, så det ligner en finger med negl.

5. Zombie-sygeplejerskens godnatdrink

Fyld et glas med is og hæld derpå appelsinjuice i. I en engangssprøjte (uden nål – kan købes på apoteket) hælder du rød Grenadine-sirup. Sprøjt en lille smule ned i bunden af glasset. Server drinken med sprøjten hvilende på kanten af glasset – så kan gæsterne selv komme resten af grenadinen i. Pynt også gerne med en vingummiorm.

8 sjove spil og lege til Halloween - Lou Noire - Cover

8 sjove spil og lege til Halloween – 39,95 kr. Klik på billedet for at læse mere!

6. Spøgelsesmarengs

Lav en marengs med din yndlingsopskrift på ganske almindelige marengs. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt spøgelserne ud på bagepapir – gerne med en top på. Bages i ca. 1 time ved 100 grader. Smelt mørk chokolade. Når spøgelserne er kølet af, kan du tegne øjne og evt. en mund.

7. Bacon-mumier

En lille grøn tapas-peber (Padron-peber) halveres og fyldes med lidt feta eller krydret flødeost. Omvikles med bacon og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lav øjne med dutter af mayonaise og små stykker af sort oliven. NB! Hvis gæsterne kan lide stærk mad, kan du bruge en Jalapeños i stedet for.

8. Afsavede fingre

Find din yndlingsopskrift på lyse småkager, f.eks. vaniljekranse. Tril dejen til fingerlange stykker og tryk dem lidt flade. Skær riller i til “knoer”. Kom lidt rød marmelade (uden kerner og klumper) på spidsen af fingren og tryk en mandel fast. Bages efter anvisningen i opskriften.

9. Edderkoppeæg

Ægte kaviar er måske lige at stramme den lidt, men stenbiderrogn, lakserogn eller torskerogn er noget billigere og giver samme effekt. Hæld det op i en skål og sæt en sort plasticedderkop i som ske.

10. Monsterslim

Ej, det er det slet ikke! Faktisk er det bare hvid kakao, tilsat grøn frugtfarve. Sådan gør du: I et højt, klart glas udrører du 2 spsk. hvid kakaopulver med 1½ dl. kogende vand. Tilsæt 5-10 dråber grøn frugtfarve. Tilsæt derpå 2 dl. varm mælk og en håndfuld hvide mini-marshmallows. Pynt med flødeskum, evt. pisket med grøn frugtfarve, og gerne flere skumfiduser.

Den Store Quiz om Halloween - Lou Noire - Cover

Den Store Quiz om Halloween – 39,95 kr. Klik på billedet for at læse mere!

11. Orme i blodbad

Der skal selvfølgelig også en gang spaghetti i tomatsauce på bordet. Farv gerne ormene grønne eller blå ved at tilsætte lidt frugtfarve i spaghettivandet, når du koger dem.

12. Vampyr-cocktail

Til vampyrens festlige drink skal du bruge: rød sodavand, vaniljeis, flødeskum, dessertsovs med jordbær, vampyrtænder i plastic til pynt samt et sugerør. Sådan gør du: Kom is i et stort, klart glas. Hæld rød sodavand over – det skummer lidt. Sæt en spiral af flødeskum øverst og pynt med jordbærsauce, gerne så det løber ned ad glasset. Sæt vampyrtænderne og sugerør i.

13. Giftigt affald

Find din yndlingsopskrift på Macaroni and Cheese frem – eller køb en færdig blanding Mac ‘N Cheese. Kog små broccolibuketter sammen med macaroni’en og tilsæt evt. et par dråber grøn frugtfarve.

14. Blodige cupcakes

Brug din yndlingsopskrift på chokolademuffins. Vælg muffinsforme, der passer til dit Halloweentema. Pynt med flødeskum i en spiral og derpå frysetørret jordbærpulver og jordbærsauce. Stik stykker af “knust glas” ned i kagen – som i virkeligheden er isomalt.

15. Monsterpizza

Lav en pizzadej, som du plejer. Del dejen og lav minipizzaer med monsteransigter – selvfølgelig på en bund af blod (tomatsauce). Her et par ideer til forskellige Halloween-pizzaer:

  • Mumie: Grove strimler af ost og skiver af sorte oliven som øjne
  • Øjenæblepizza: Læg tykke skiver eller klumper af mozzarella på pizzaen. Lav pupiller med sorte oliven. Strimler af pepperoni bliver til det røde i øjnene
  • Edderkoppepizza: Skær sorte oliven dels i halve og dels i strimler. Læg en halv oliven som krop og 8 strimler som ben. Pynt hele pizzaen med små og store edderkopper

Hvis du mangler flere ideer, så prøv at Google “Halloween pizza”.

Gæt & Grin for børn til Halloween - Lou Noire

Gæt & Grin for børn til Halloween – 29,95 kr. Klik på billedet for at læse mere!

16. Giftkage

Giftkage er en klassiker til Halloween! Der er nok lige så mange opskrifter, som der er klassens timer, så brug den du bedst kan lide. I virkeligheden er det bare en ganske almindelig Mazarinkage med grøn frugtfarve og chokoladeovertræk – eller et låg af pålægschokolade, hvis det skal være helt rigtigt.

17. Knasende kakerlakker

Fjern stenen fra en dadel og rul en halv skive bacon rundt om. Sæt baconen fast med en tandstik. Sæt følehorn af mandelsplitter på. Lav rigtig mange – de smager ret godt! Bag dem på 200 grader varmluft i 15-20 minutter, indtil de er sprøde. Husk at fjerne tandstikkerne inden servering.

18. Kattelort i bakke

Find en lille bradepande i kattebakkestørrelse. Lav en gammeldags æblekage i den, med lag af æblemos, makroner og rasp. I stedet for at komme flødeskummet øverst, lægger du det nederst i kagen. Afslut øverst med et lag af rasp.

Sådan laver du “kattelort”: Følg opskriften her på hjemmelavede romkugler – men udelad kokos til pynt. Tilsæt lidt ekstra hindbærmarmelade og evt. lidt fløde, indtil massen bliver så lind, at du kan sprøjte den ud i bakken i små kattelorte. Bliver massen for lysebrun, så tilsæt ekstra kakao. Fuldend med en spritny kattebakke-skovl.

19. Edderkoppe-pasta

Til hver edderkop skal du bruge 2-3 cm wienerpølse og 4 lange spaghetti (tørret). Stik spaghettien tværs igennem pølsestykket og kog den i en stor gryde i letsaltet vand, indtil spaghettien er blød.

Aktivitetshæfte til Halloween - Lou Noire - Cover

Aktivitetshæfte til Halloween – 49,95 kr. Klik på billedet for at læse mere!

20. Melorme

Ægte melorme er en sund og sjov snack, som du sagtens kan sætte på bordet til Halloween. De kan f.eks. købes her hos Heimdal Entofarm, hvor de kommer med flere forskellige smage, bl.a. lakrids og BBQ.

21. Gelé med små overraskelser

Gelé og budding er i sig selv noget, der kan få mange maver til lige at vende sig en ekstra gang. Endnu værre bliver det her, hvor der er ting inde i geléen! Du kan f.eks putte vingummiregnorme i eller små vampyr-flagermus.

Selve geléen er let at lave. Start med at lægge 3 blade husblas i vand i ca. 10 minutter. Varm 2 dl frugtsaft, evt. hindbærsaft, op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Klem husblassen fri for vand og rør den i den varme væske indtil det er opløst. Fordel væsken i små glas og kom slik i. Sæt frugtgeléen på køl indtil den er stivnet.

22. Rådne tarme

Skær en pakke (optøet) butterdej ud i strimler på ca. en fingers bredde. Læg dem nu hen ad bordet i forlængelse af hinanden. Hvor de overlapper hinanden, skal du pensle med lidt æg og klemme dem godt sammen. Fyld nu den lange strimmel med kødsauce (si væden fra) i 1-2 cm bredde og rul den forsigtigt sammen. Den lange strimmel foldes ned i en bradepande, i en facon af tarme. Pensles med æg og lidt tomatpuré og bages på 200 grader i ca. 20 minutter, til tarmene er gyldenbrune.

23. Marengsknogler

Med samme opskrift som Spøgelsesmarengs (nr. 6), kan du også lave knogler. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt massen ud som knogler på bagepapir. Bages i ca. 1 time ved 100 grader.

Se alle de sjove spil og lege til Halloween – klik her!

24. Djævleburger

Lav en burger, som du normalt ville gøre. Bager du selv burgerbollerne, kan du farve dejen sort med farve. På toppen stikker du nu to tandstikkere i, én i hver side. Skær toppen af to små, røde chillier og sæt dem ned over hver sin tandstikker, så de ligner djævlehorn.

25. Afrevne negle

Har I lavet græskarlygter, så gem græskarkernerne. Til 150 g. græskarkerner skal du bruge 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. oregano og 1. knsp. cayennepeber. Kom det hele i en skål og fordel det godt på græskarkernerne. Spred dem ud på et stykke bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

26. Zombie-øjne

Lav en gang frikadeller, som du plejer, men vend dem ofte, så de de bliver kuglerunde. Når de er kølet lidt af, lægger du en lille cirkel af ost på toppen og på den et stykke rundt, sort oliven. Anret øjet på i en lille “rede” af pasta og pynt med tomatsauce.

Halloween-bingo - Lou Noire - Cover

Halloween-bingo – 29,95 kr. Klik på billedet for at læse mere!

27. Kokos-spøgelser

Del en moden banan i to. Smelt hvid chokolade. Sæt en træpind i bunden af banenen, evt. en ispind. Dyp banenen i chokoladen og  derpå i kokos, så den er helt dækket. Når chokoladen er kølet af, kan du lave øjne og mund med dutter af smeltet mørk chokolade. Sættes på køl indtil servering.

28. Edderkoppe-romkugler

Følg opskriften her på hjemmelavede romkugler. Tril romkuglerne i mørk sukkerkrymmel. Sæt øjne på af hhv. hvid glasur og kakaoglasur. Klip et stykke lakridssnøre i mindre stykker og sæt dem på som ben.

29. Draculas tænder

Køb eller bag en lagkagebund. Stik cirkler ud med et glas. Del nu hver cirkel i to lige store dele. Smør begge dele med hindbærflødeskum, som du finder opskriften på her: Hindbærlagkage. Tilsæt evt. lidt ekstra rød frugtfarve, for en mere blodig Halloweenfest. Sæt mini-skumfiduser på række hele vejen rundt på den runde kant på den ene halvdel. Læg den anden halvdel ovenpå og stik to mandelsplitter imellem skumfiduserne som hugtænder.

30. Skrumpehoveder

Vask en bagekartoffel og skær øjne, næse og mund ud med en skarp kniv. Du skal ca. skære 1 cm. ned i kartoflen. Kartoflen pensles med lidt olie og drsses med salt. Bages i ovnen i minimum 1 time ved 200 grader varmluft. Tjek, om kartoflerne er bagte ved at stikke i dem med en kødnål.

31. Igler i blod-milkshake

225 g. frosne bær blendes med en banan og 3 dl. mælk, indtil det er pureret. Hældes i to store eller fire små glas. Tilsæt sorte engelske vingummier eller lakridser som igler samt et sugerør.

Halloween Banner Pop-Up - Lou Noire

Læs alle artikler om Halloween

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!