Nem og hurtig hindbærlagkage Slået op i: Kaffe & kage – Emner: , , , , , , , , , ,

Hurtig og nem lagkage med hindbær

Hindbærlagkage vil alle gæster være vilde med! Og den er nem og hurtig at lave, især hvis du allerede har friske hindbær ude i haven. Brug gerne lige tiden på at bage dine egne lagkagebunde efter den nemme opskrift, du får her. Det er svært at finde lagkagebunde, der smager godt, eller i hvert fald bare ikke af citron. Det er til gengæld rigtig nemt at bage sine egne – du skal bare bruge en springform eller en bageplade.

Du kan enten servere den lyserøde hindbærlagkage som én stor lagkage, hvor du bager lagkagebundene i en springform. Vil du lave små prinsesselagkager, for eksempel til Afternoon Tea, kan du bage hele bunden på en gang og så stikke mindre bunde ud med et glas.

Hvad skal du bruge? (2 lagkagebunde eller 6-7 minilagkager)

Til lagkagebunde

  • 2 æg
  • 100 g. sukker
  • 25 g. mel
  • 25 g. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Dertil ½-1 tsk. sukker til drys på de færdige bunde.

Fyld

  • 2 dl. fløde
  • 100 g. friske eller frosne hindbær
  • 6 makroner, ca. 30 g.

NB! Du kan som sagt bruge friske hindbær ude fra haven. Bruger du frosne hindbær, som du ikke selv har produceret, så giv dem et opkog, inden du bruger dem. Du ved ikke, hvad de er vandet med, og om plukkeren har husket at vaske fingre. Lad dem køle helt af, inden du tilsætter dem til flødeskummet.

Pynt

Pynt gerne med friske bær, sølvkugler, hjerter, krymmel eller blomsterblade.

Sådan laver du Hindbærlagkage

  1. Bruger du frosne hindbær, så start med at give dem et opkog. Friske hindbær skylles godt og sættes til afdrypning.
  2. Imens bager du lagkagebundene: Start med at tænde oven på 230°, almindelig varme.
  3. Pisk æggene med sukkeret, til det holder op med at knase.
  4. Mel, kartoffelmel og bagepulver kommes i gennem en sigte og vendes forsigtigt rundt i massen med en dejskraber.
  5. Til lagkagebunde: En springform beklædes med bagepapir. Klip det evt. til, så det ikke skygger for lagkagebunden inde i ovnen. Gentag til du har to lagkagebunde.
  6. Til minilagkager: En bageplade beklædes med bagepapir, og dejen smøres ud i en firkant, ca. 25 gange 30 cm.
  7. Bages på midterste rille i ca. 8 minutter.
  8. Fjern lagkagebunden fra den varme springform eller bageplade og lad den køle lidt af på en rist. Drys en smule sukker over i et fint, tyndt lag. Når den store bund er kølet af, kan de små lagkagebunde stikkes ud med et glas.
  9. Imens gøres fyldet klar: pisk fløden, men ikke alt for stiv. Pisk hindbær i sammen med makronerne, som knuses en smule, inden de kommes ned i skålen.
  10. Læg nu hindbærlagkagen sammen med fyld imellem bundene samt på toppen.
  11. Pynt med bær eller sukkerkugler og sæt den færdige hindbærlagkage på et fad.

Banner - Quiz og festlege - Lou Noire

Få flere gode ideer til fester og gæster her...