Den bedste opskrift på Cold Brew Slået op i: Kaffe & kage – Emner: Cold Brew, Drinks, Fest, Iskaffe, Kaffe, Kaffedrinks, Kaffespecialiteter, Koldbryg, Koldbrygget kaffe
Cold Brew – koldbrygget kaffe med masser af smag!
Cold Brew, eller koldbrygget kaffe, er en kaffe, der er brygget på koldt vand. Kommer der så overhovedet kaffesmag i bryggen, tænker du nu? Og ja, det gør der – og masser af det!
Cold Brew bliver brygget på stuetempereret kildevand og skal stå og trække natten over. Næste dag har du så det mest smagfulde kaffe-ekstrakt, mild og sød og helt uden de bitterstoffer, der ellers normalt hører til en kaffe brygget på varmt vand. Det gør den særligt velegnet til folk, der ellers ikke normalt drikker kaffe. Blandet op med kondenseret mælk eller bare med vand, er den en skøn iskaffe, der passer godt til høje temperaturer.
Få opskrifterne her: 5 slags iskaffe med Cold Brew
Hvilken slags kaffe skal du bruge til Cold Brew?
Der er mange forskellige måder at lave Cold Brew på, men her får du den allernemmeste opskrift på koldbrygget kaffe, som du kan lave hjemme i dit køkken, helt uden at købe nyt udstyr. Det vigtigste er, at du bruger tid på at finde den rigtige kaffe. Brug en mellemristet kaffe med en sød og let smag, gerne fra Columbia, Honduras, Guatemala eller Mexico.
Kaffebønnerne skal males groft, cirka dobbelt så groft som du ville gøre det til en normal kop stempelkandekaffe. Og der skal bruges nymalet kaffe, ellers mister du for meget af smagen! Har du ikke en kaffekværn, så bed om at få malet kaffen, dér hvor du køber dine bønner.
Sådan brygger du Cold Brew
Her får du en opskrift på Cold Brew, der cirka giver 15 kopper færdig iskaffe. Den koldbryggede kaffe kan sagtens holde sig i køleskabet i en uges tid – men så længe holder den nok ikke!
Til bryggen skal du bruge:
- 325 gram kaffebønner
- 2 liter kildevand fra flaske – ikke fra hanen!
Se alle de andre lækre opskrifter på iskaffe – klik her!
Sådan gør du:
Kaffebønnerne males og kommes i en stor krukke. Hæld vandet over, rør rundt så alle bønner er dækket af vand og dæk krukken til med et viskestykke eller et klæde. Bryggen skal kunne ånde, så du må ikke bruge et låg. Sæt gerne viskestykket fast med en elastik, så du ikke brygger insekter.
Lad bryggen stå køligt i 24 timer. Undlad at røre mere i den.
Næste dag:
Næste dag sies bryggen.Find en køkkensi og grov-si bryggen første gang igennem sien. Anden gang forer du sien med et klæde eller et viskestykke. Undgå at presse på kaffebønnerne eller vride klædet, da du her vil trække bitterstoffer ud.
Nu har du en koldbryg, som kan blive til den lækreste iskaffe! Få opskrifterne her: 5 slags iskaffe med Cold Brew
Få flere gode ideer til fester og gæster her...