Sådan laver du en cocktailhave Slået op i: Drinks – Emner: , , , , , ,

Lav dit eget cocktail-bed

I en cocktailhave kan du dyrke dejlige planter til de cocktails, du elsker! Et cocktailbed kombinerer glæden ved at se tingene spire og gro i haven – og så skønne cocktails fra hjemmebaren! Lav gerne et lille bed i haven eller i små potter helt oppe på terrassen, så du slipper for at rejse dig, når du skal bruge mere mynte til din mojito! Bor du i lejlighed, kan du også sagtens dyrke alle planterne i i potter og krukker på altanen eller i vindueskarmen. Her får du tips til at komme godt i gang med at dyrke dine egne cocktails!

7 planter du kan dyrke i din cocktailhave

Du får nok ikke det store held med at dyrke ananas til din Piña Colada i den danske sommer, men der er masser af andre planter og små træer, som du kan dyrke både ude og inde. Her får du inspiration til nogle af de krydderurter, planter og træer, du kan dyrke – og ideer til hvilke drinks og cocktails, du skal bruge dem til.

Mynte

Mynte er en klar favorit i haven, når det handler om planter til cocktails. Mynte kommer i mange arter, men de fleste kender Grøn Mynte, som med sine store, grønne blade og tydelige mintsmag er god i en Mojito. Mynte kan sagtens overvintre ude i haven, og den breder sig kraftigt, når den først har fået fat.

Jordbær

Jordbær er også fantastiske i en cocktail. Det kan både være i den klassiske Strawberry Daiquiri, som frosne bær i en sommerbowle eller i den meget lækre Strawberry Mojito. Du kan plante både almindelige jordbær eller skovjordbær, der har en sødere og mere koncentreret, nærmest parfumeret smag. Jordbærplanter passer sig selv, men skal helst flyttes hvert tredje år for at give planten ny næring.

Lime

I din cocktailhave kan du også dyrke dine egne friske og økologiske lime. Et limetræ kan sagtens gro i Danmark, hvis du planter det i en potte og husker at sætte det indenfor om vinteren. Lime smager fantastisk i en Caipirinha, og du kan også bruge bladene i madlavning.

Tomater

Har du nogensinde prøvet en Bloody Mary lavet på friske, solmodne tomater? Hvis ikke, så er det nu, du skal i gang med at dyrke tomater. Du behøver ikke et drivhus for at få dine tomater til at gro. Nogle tomatsorter kan dyrkes på friland, og ellers vokser de fint i vindueskarmen. Afskal de modne tomater med kogende vand og blend dem til en tomatpure. Nu er du klar til en Bloody Mary. Husk også at sætte bladselleri, så du har den obligatoriske grønne rørepind.

Timian

Timian går utrolig godt med visse typer gin. Den lille timianbusk er hårdfør og kan overvintre. Ud over at være en populær krydderurt i mange retter, så giver den også lige et ekstra touch til din gin. Sæt en lille kvist timian ned i glasset og bemærk smagsforskellen.

Rabarber

Med rabarber i haven, kan du lave den lækreste Jordbær-Rabarber Daiquiri. Den milde smag af rabarber, blandet med lidt rom er perfekt til en varm sommerdag. Eller sæt en stængel rabarber ned i din cocktail som en smuk rørepind.

Brombær

Du kan hurtigt lave din egen sirup til mange af de skønne cocktails. Brombær er ingen undtagelse, og i en Bramble kan du skifte brombærlikøren ud med din egen hjemmelavede brombærsirup. Store, mørke brombær er også smukke som pynt i din cocktail.

Sjove spil og lege til fest - Banner - Lou Noire

Læs alle artikler om livsnyderhaven...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!