5 slags varm kakao, du skal prøve! Kategori: Jul, Livsstil – Tags: , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Varm kakao på nye måder

Varm kakao er en klassiker, når det er koldt udenfor – men måske du har lyst til at prøve noget nyt? BARÚ fra chokoladelandet Belgien laver de skønneste varme chokolader med mange sjove smage. Her kan du læse om nogle af de mange kakao-varianter, hvor din nye favorit sagtens kunne gemme sig.

Alle de varme kakao’er her er lavet af pulver, som du blander op med kogende vand og varm mælk. Og så skal den varme kakao selvfølgelig pyntes. Nederst finder du en opskrift på, hvordan du laver den allerbedste varme kakao.

Du kan købe de mange kakao-varianter hos danske NORU, der også sælger chai-latte med lige så mange spændende smage. Dem kan du læse om her: 5 chai-latte, du måske ikke kender (endnu). Men tilbage til den skønne varme chokoladedrik…

Swirly Chocolate & Figurines

Nu kan du nemt lave en lækker og varm kakao med små belgiske chokolader i. Swirly Chocolate & Figurines fra BARÚ består ud over kakao også af små chokoladefigurer. Inden du drikker din kakao, kan du nyde synet af små hjerter, bogstaver og hatte, der svømmer rundt i din kop.

Køb den her: Swirly Chocolate & Figurines

varm kakao

Swirly Chocolate & Figurines – 64,00 kr. for 250 gram

Se alle de andre opskrifter på varmende vinterdrikke – klik her!

64% Dark Hot Chocolate

Vil du have en rigtig mormor-kakao på den gammeldags måde, så prøv denne skønne chokolade. Blandingen består kun af kakao og sukker – præcis som din mormor lavede den! Hvor andre typer kakao godt godt kan være temmelig søde, så tilføjer den mørke chokolade en god mængde bitterhed til kakaoen.

Køb den her: 64% Dark Hot Chocolate

varm kakao

64% Dark Hot Chocolate – 64,00 kr. for 250 gram

Cocoa Mocha Drinking Chocolate

Måske kender du Mocha, kakao-varianten med kaffe, under et af dens andre navne, for den kaldes også for Kafao, Mocaccino, Caffè Mocha og Hot Chocolate Coffee – alt efter blandingsforholdet af kaffe og chokolade.

Uanset hvad den så hedder, så er det bare en god ide at blande kaffe og kakao. Varm kakao med et hint af kaffe bringer nemlig chokoladesmagen endnu tydeligere frem. Har du endnu ikke prøvet en Mocha, så får du her en vidunderlig blanding af kakao og kaffe. BARÚ har til denne jul lavet en Cocoa Mocha Drinking Chocolate, hvor den cremede Mocha-kakao er toppet med kaffebønner, der giver ekstra smag til din Mocha.

Cocoa Mocha Drinking Chocolate fås kun i et begrænset antal, så skynd dig, hvis du skal nå at prøve den!

Køb den her: Cocoa Mocha Drinking Chocolate

varm kakao

Cocoa Mocha Drinking Chocolate – 64,00 kr. for 250 gram

Salty Caramel Hot Chocolate

Hvordan gør man varm kakao endnu bedre? Jo, man tilsætter små stykker af saltkaramel, ligesom i denne Salty Caramel Hot Chocolate fra BARÚ. Den populære varme kakao fra Barú med saltkaramel er en skøn drik til de kolde aftener.

Køb den her: Salty Caramel Hot Chocolate

varm kakao

Salty Caramel Hot Chocolate – 64,00 kr. for 250 gram

White Chocolate Latte

Kakao kommer i mange farver, fra næsten dybsort til brun – og hvid! Ja, ligesom der findes hvid chokolade, så kan du også få hvid kakao. Med White Chocolate Latte fra BARÚ får du en dejlig hvid kakao med hvide, belgiske mini-chokolader. Nyd de sjove figurer, der langsomt smelter i din kop.

Køb den her: White Chocolate Latte

hvid varm kakao

White Chocolate Latte – 64,00 kr. for 250 gram

Sådan laver du varm kakao

Find et stort glas eller en kop med plads til mindst 4 dl. En varm kakao med meget pynt ser især flot ud i et stort glas, hvor du kan se alle lagene, for eksempel et Granity Drikkeglas fra Barlife.

mini skumfiduser til varm kakao

Mini marshmallows – små skumfiduser – 25,00 kr. for 100 gram

Ingredienser

På billedet: Mini marshmallows – små skumfiduser fra Noru – 25,00 kr. for 100 gram. Køb dem her.

Sådan gør du

  1. Kom kakao-pulveret i et højt glas og tilsæt det kogende vand.
  2. Rør godt til alle klumper er væk.
  3. Tilsæt det varme mælkeskum.
  4. Kom først en spiseskefuld skumfiduser i glasset eller koppen.
  5. Pynt med flødeskum, kakaodrys, karamelsauce og marshmallows.

Et par tips til at få den bedste varme kakao

Du kan sagtens lave varm kakao på ren mælk, men det bliver hurtigt vammelt. Brug i stedet for halvt vand og halvt mælk. Vælger du at lave kakao på en cremet mandelmælk eller anden plantemælk, så vær opmærksom på, at meget kakaopulver indeholder mælkeprotein eller spor af mælk.

Hvis du gerne vil have en fyldig og syndig varm kakao, som den du får på caféerne, skal du anskaffe dig en mælkeskummer. Det er dén, der giver det cremede mælkeskum i den varme kakao. Vær opmærksom på, at det ikke er nok med en håndskummer, der bare pisker mælken, den skal også kunne varme den samtidig.

Latte mælkeskummer fra Gastroback – 699,00 kr. Køb den hos Barlife.

NB! Alle priser var gældende den dag, artiklen blev skrevet. Klik venligst på linket for at få den opdaterede pris.

Få alle de andre opskrifter på varme vinterdrikke...

« Lyserød varm kakao: Pink Fluffy Unicorn
Den bedste opskrift på is-chai »