Profiteroles – små, søde vandbakkelser Slået op i: Kaffe & kage – Emner: , , , , , , , ,

Hurtige og nemme flødekager

Profiteroles, eller vandbakkelser, som de også kendes som, er nemme og hurtige at bage. Det behøver du dog ikke at fortælle dine gæster, som vil elske de små kunstværker. Vandbakkelser bliver ofte spist som erstatning for bagerens fastelavnsbolle, og dejen til profiteroles er da også den samme. Men hvor vandbakkelser godt kan være en større omgang at komme igennem, er profiteroles små, mundrette flødekager, som du for eksempel kan servere til Afternoon Tea.

Der er mange måder at lave profiteroles på, og nogle foretrækker at søde kagen med lidt creme eller syltetøj. Det er dog ikke nødvendigt, for med glasuren er kagen sød nok i sig selv. Derfor får du her en opskrift på profiteroles, hvor alle ingredienser også er nogle, du for det meste allerede har i køkkenet.

Hvad skal du bruge? (Ca. 15 stk.)

Til profiteroles:

  • 1 dl vand
  • 50 gram smør
  • ½ tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 50 gram hvedemel
  • 1 stort æg, 1½ hvis de er små

Fyld:

  • 1 dl fløde

Pynt:

  • 1 dl flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk vand

Sådan laver du Profiteroles

  1. Tænd ovnen på 200°, almindelig varme.
  2. I en lille kasserolle varmer du vand og smør, til smørret er smeltet.
  3. Tilsæt mel, salt og sukker og pisk det godt over middel varme, indtil den slipper kasserolle og piskeris.
  4. Fjern kasserollen fra blusset og lad massen køle af et øjeblik.
  5. Imens pisker du ægget sammen.
  6. Når massen er kølet af, pisker du forsigtigt ægget i lidt af gangen, til dejen bliver blank. Den skal stadig være lind nok til at kunne formes til små toppe. Er den for fast, pisker du lidt mere æg i.
  7. Sæt nu dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan enten komme massen i en sprøjtepose eller bare sætte dejen på pladen med to skeer. De skal cirka have samme størrelse som en valnød – og de skal nok hæve!
  8. Sæt dine profiteroles ind på midterste rille. Du må ikke åbne oven det første kvarter, for så hæver de ikke.
  9. De skal cirka have 15-20 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
  10. Imens pisker du flødeskum og rører glasur af flormelis, kakao og vand. Glasuren må gerne være tyk, så den ikke løber.
  11. Flæk de små profiteroles og fyld dem med flødeskum.
  12. Pynt med glasur.

Banner - Quiz og festlege - Lou Noire

Få flere gode ideer til fester og gæster her...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!